Section
Drop element here!

LEVV NEWBORN

Care for your little one, care for the world

Onze nieuwste LEVV Newborn collectie is volledig duurzaam geproduceerd en gemaakt van 100% biologisch Fairtrade katoen. Biologisch katoen is heerlijk zacht voor de babyhuid en zorgt voor een fijne pasvorm en veel draagcomfort. Met onze nieuwe Take Care productie zorgen wij niet alleen voor de beste kwaliteit voor jouw kleintje, maar ook voor onze boeren, fabrieken en de toekomst. 

Duurzaam voor mens & milieu

Het hele productieproces voor de LEVV Newborn collectie - vanaf katoenzaadje tot collectie - is zo duurzaam mogelijk voor mens en milieu. Zo gebruiken wij alleen natuurlijke mest & hulpstoffen voor ons bio-katoen, en alleen de noodzakelijke en natuurlijk afbreekbare middelen in onze fabrieken. Hierdoor ondervinden de landbouwgrond, het lokale ecosysteem en boeren geen nadelen van gevaarlijke stoffen. Samen met onze leveranciers promoten wij lokale groei door goede banen te creëren met eerlijke lonen en arbeidsvoorwaarden en te zorgen voor lokale investeringen in scholen en infrastructuur in onze productie landen.

Premium internationaal erkende certificaten

Om dit te realiseren werken wij met de meest premium internationaal erkende certificaten op het gebied van mens & milieu waaronder: FAIRTRADE, GOTS (Global Organic Textile Standard) voor bio-katoen, en SA8000 voor eerlijke en transparante arbeidsvoorwaarden.

“Made with care for our planet, people and your little one.”

CERTIFIED

Customer image

FAIRTRADE

Fairtrade zet zich in om de leef- en werksituatie van katoenboeren te verbeteren. Via de Fairtrade minimumprijs en -premie krijgen de boeren meer zekerheid, kunnen ze op een milieuvriendelijke manier verbouwen en kunnen ze werken aan een betere toekomst voor zichzelf en hun familie. Meer informatie over Fairtrade vind je op fairtradenederland.nl

Customer image

GOTS

Global Textile Cotton Standard (GOTS) staat internationaal bekend als hét keurmerk voor biologische textielproducten. GOTS stelt strenge eisen aan milieuaspecten en de sociale omstandigheden tijdens het gehele productieproces. Fabrieken die werken onder deze standaard worden strict gecontroleerd op milieuvriendelijke processen en gebruik van natuurlijk afbreekbare materialen.

Customer image

SA-8000

SA8000 is de wereld meest toonaangevende internationale certificaat van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het certificaat staat de arbeider centraal. Fabrieken die werken onder deze standaard worden regelmatig gecontroleerd. Wij gebruiken alleen recycled plastic voor plastic verpakkingen. Daarbij gebruiken gebruiken wij FSC gecertificeerd papier voor al onze labels.